Aan de slag met de Keniaanse directeuren , 7 maart 2012

Schoolleaderscourse, Keniaanse coaches…wat zijn de ervaringen…  Door Gert Jan Veeter mooi weergegeven.

 

Na twee workshops met de Keniaanse directeuren, die de schoolleidersopleiding volgen, hebben we maandag en woensdag gewerkt met onze Keniaanse Coaches in Opleiding. Deze vijf “headteachers”  hebben de eerste schoolleidersopleiding zeer succesvol afgesloten en worden nu getraind om ons werk op termijn over te nemen. Volgend jaar is T4T 10 jaar actief in dit werkgebied, Kwale – Kenia. We hebben al langer gemerkt dat onze activiteiten niet onopgemerkt zijn gebleven en dat de steun vanuit de bevolking voor T4T jaarlijks toeneemt.

Hieronder drie verhalen, van onze Keniaanse coaches hoorden, die dit nogmaals bevestigden.

Mr. Mzungu werd als headteacher overgeplaatst op een school met problemen. De onderlinge verhoudingen tussen de leerkrachten was verstoord. Hij vertelde dat hij met de kennis en ervaring vanuit onze workshops de zaak tot een oplossing heeft gebracht. De zone-officer (lokale onderwijs inspecteur) kwam er achter dat Mzungu betrokken is bij het wer van T4T en vraagt hem nu ook elders te bemiddelen bij conflicten.

Binnen ons werkgebied is ook een andere organisatie actief. Deze organisatie wordt gefinancierd vanuit de Verenigde Staten en is echt gevestigd in Kenia – Mombassa. Zij kwamen in aanraken met twee van onze Keniaanse coachen en zagen ze aan het werk. Nu worden deze coaches door de Keniaanse organisatie ingezet om kleuterleidsters en leerkrachten va groep 1,2 en 3 te coachen, te adviseren en te ondersteunen.

Eén van onze coaches werd op weg naar een T4T workshop door de politie aangehouden, omdat hij staande in een OV-busje (Matatoo) werd vervoerd. Op het politiebureau mocht hij zich na drie kwartier verantwoorden bij de politiechef. Toen hij vertelde dat hij op weg was naar een T4T bijeenkomst mocht hij meteen gaan.

Telkens als we hier weer zijn ontvangen we dit soort berichten. Teachers4Teachers is niet alleen geland, maar is bezig het verschil te maken.

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.