V.O.-docenten onder de indruk van Kenia

De autoroute van vrijdagnacht, de pont en de gastvrije ontvangst waren al erg indrukwekkend, we werden direct met de realiteit geconfronteerd, maar ons eerste scholenbezoek is helemaal spannend.

De autoroute van vrijdagnacht, de pont en de gastvrije ontvangst  waren al erg indrukwekkend, we werden direct met de realiteit geconfronteerd, maar ons eerste scholenbezoek is helemaal spannend.  Nadat we het schitterende resort wat beter bekeken hadden stappen we de taxi in naar onze school, de Kingwede Secondary School. Onderweg zie je pas echt hoe mooi het land is. Heel veel groen, mooie bomen en mooie mensen. Ook zien we een stukje van de armoede, de lege gebouwtjes en we rijden langs huisjes van alleen golfplaatjes.

Op de school aangekomen worden we erg goed ontvangen. Na een gesprek met het schoolhoofd worden we zeer open tegemoet getreden door twee docenten die ons gaan rondleiden. Tijdens de rondleiding ontstaat er een speciale band; gek eigenlijk dat dit zo gauw al kan. De gesprekken gaan al snel van voorstellen naar persoonlijke vragen en naar een oprecht wederzijdse interesse tonen.

De school is alleen voor meisjes. Klassen één tot en met vier. We krijgen de kans te kijken in de lokalen, de ‘moestuin’ en andere plekken op de school. De lokalen zijn klein en er zijn niet genoeg tafels en stoelen voor iedereen.

Helaas zijn er nog geen leerlingen, maar die gaan we na het weekend zien en spreken.

Ik ben erg onder de indruk van het land. De schoonheid, maar ook vooral de gastvrijheid en beleefdheid van de mensen. Ik kijk uit naar de eerste echte schooldag en verwacht iets moois te kunnen brengen, maar ook iets heel waardevols terug te krijgen.

 

Maarten de Boer

PSG Antoni Gaudi

 

 

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.