Verslag informatiebijeenkomst

Op 4 februari is er een informatie-bijeenkomst geweest voor leerkrachten van het primair onderwijs en voortgezet onderijs en en aantal directeuren die in maart naar Kenia gaan om daar Keniaanse collega’s te ontmoeten.

Afgelopen zaterdag 4 februari jl. was het zover; de informatiebijeenkomst voor de groep leerkrachten van het primair en voortgezet onderwijs en een aantal directeuren. Het is een groep van 42 personen die vertrekenn 1 maart naar Kenia. Een aantal mensen kwam te laat ivm de sneeuwval. Hier werd mooi op in gegaan door gastheer Gert Jan. Hij maakte een vergelijking met Keniaanse leraren die ook wel eens te laat komen op de workshop, omdat men een eind moet reizen voordat ze op school zijn. Sommige staan om 04.00 uur op om op tijd te komen….. Het werd deze groep gelijk duidelijk dat niet alles op tijd zal gaan en dat het beter is om met een verwonderende blik rond te lopen, dan een kritische….

In het eerste gedeelte van de ochtend werd uitgelegd waar Teachers 4 Teachers voor staat en welke werkwijze zij hanteert. Bijgebleven is dat er gevraagd wordt om geen cadeaus mee te nemen: we komen met onze ervaring en delen deze met de Keniaanse leerkrachten en directeuren, dat is voor hen inspirerend en leerzaam genoeg. Ook praktische informatie werd verteld over zoals visa, werkkleding en vaccinatie. In de middag gingen de groepen uiteen en leerde de groep elkaar kennen op een leuke en interactieve manier en direct in het Engels. Dat was voor sommige leerkrachten wel even wennen…De bijgevoegde enthousiaste foto van de leerkrachten spreekt voor zich!

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.