Voorjaarsreis 2014: 27 februari-9 maart

Beste mensen,

Zoals jullie waarschijnlijk in kranten en andere media wel gelezen en gehoord hebben, is het in Kenia, met name aan de kuststreek, nog steeds onrustig. Zoals het er nu naar uitziet zal dit op korte termijn niet minder worden. Op de informatiedag van 17 mei heb ik gezegd dat we de ongeregeldheden aldaar goed volgen, en we ook steeds door de mensen in Kenia op de hoogte worden gehouden. Op basis van al deze informatie heeft het bestuur besloten om de reis in september niet te laten doorgaan.

Op dit moment is het te onvoorspelbaar wat, wanneer en waar er iets zou kunnen gebeuren. Met deze kennis en onzekerheid kunnen wij ons werk niet doen. Bovendien zullen ook de Kenianen terughoudender zijn, zij zijn op dit moment meer op hun hoede en voelen zich minder veilig. En dat is zeker vereist als je aan het leren bent.
Het is heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Uit jullie mails bleek ook dit keer dat jullie er veel zin in hadden. Helaas, konden wij niet anders.
We houden de deelnemerslijst voor volgend jaar aan en zullen jullie in april 2015 weer uitnodigen tot deelname. We gaan er van uit dat de rust in de kuststreek spoedig zal weerkeren.

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.