Coaches geslaagd, nieuwe head teachers en kick off

Laatste nieuws:
Zaterdag zijn de vijf Keniaanse coaches James, Mwanarussi, Peter, Bakari en Suleiman (vlnr) geslaagd voor hun coachingsassessment. Zij zullen in de nieuwe opleiding de Nederlandse coaches vervangen en zo het eigenaarschap van de opleiding steeds meer verschuiven. Op de foto tevens een trotse Jan Uitdehaag, de founding father van de opleiding.

Nieuwe head teachers geselecteerd
Vijftien van de zestien head teachers zijn vrijdag geselecteerd voor de nieuwe schoolleidersopleiding. Waar we 20 liefhebbers verwachtten (er hadden er immers wel 32 willen komen), verschenen er uiteindelijk 15. En dat is dan ook weer Kenia. Alle kandidaten moesten een kwartier zichzelf, hun visie op onderwijs, hun talenten en uitdagingen en de gewenste veranderpunten op hun school presenteren. Twee Keniaanse deskundigen mfoto-selection-ruudaakten deel uit van de selectiecommissie. We vonden deze nieuwe werkwijze noodzakelijk, omdat in de deze week af te sluiten derde opleiding teveel mensen zitten, die beslist geen high potentials zijn. De meerwaarde van deze nieuwe benadering bleek al snel, want één kandidaat moesten we echt afwijzen. Daar had onze Keniaanse collega toch wel even moeite mee en ook ons kostte het gedegen denkwerk (foto). Dat we onszelf daarmee opzadelden met extra werk, nemen we op de koop toe. We willen echt 16 kansrijke head teachers in de opleiding hebben. Tenslotte zijn er liefhebbers genoeg.

Kick off meeting Appraisal
In het voorjaar werd ons door de hoogste instantie van County Kwale gevraagd om het nieuwe beoordelingssysteem (appraisal) te helpen invoeren in onze workshop. Vrijdag hebben we hiervoor een grote stap kunnen zetten met een kick off meeting. Voor T4T een historisch moment. Nog niet eerder hadden we zo’n formeel verzoek gekregen. Bovendien konden we alle programmalijnen met elkaar verbinden: de vertegenwoordigers van de overheid, de door ons getrainde coaches, inspecteurs en de Nederlandse directeuren, zo’n 50 personen. Het was een waardevolle en overvolle bijeenkomst waarin CONNECT nieuwe betekenis kreeg. In de komende blogs ongetwijfeld meer over de praktische uitwerking in de workshops van onze schoolleiders.foto-dick-appraisal

 

 

 

Dick de Groot en Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.