Donatie Hannie Schaftschool

Wat een mooie week! Opnieuw hebben we een fantastisch bedrag gedoneerd gekregen. Maar liefst €2750 van de Hannie Schaftschool uit Haarlem! Onze voorzitter Mia is vandaag bij de school op bezoek geweest en heeft de cheque persoonlijk in ontvangst mogen nemen.

IMG_9950

IMG_9948

Het bedrag was het resultaat van een heel bijzondere projectperiode waarin de kinderen van alles hebben geleerd over Afrika. Het team van de Hannie Schaftschool geeft ons een inkijkje in wat er te beleven was tijdens het project:

“Vier weken lang hebben we ons verdiept in Afrika. We begonnen spetterend, met een dag vol djembé workshops van Drum4fun. In de weken daarna leerden de kinderen over het continent, de landen, de bewoners, de cultuur en over Teachers4Teachers en hun werk in Kenia. Het kamp was het volgende hoogtepunt in ons schoolproject. Wat een zonnige, fantastische week! En vrijdag 22 april sloten we ons project af met een Afrikaanse markt. De kinderen mochten vanaf 12.00 uur zelf door de school lopen. In elke klas waren twee activiteiten die ze konden doen. Er werden Afrikaanse ballen gemaakt van vuilniszakken, portemonnees van sappakken, instrumenten van wc-rolletjes en hutjes van klei. Er werd geschminkt, voelbingo gespeeld, gevlochten en een Afrikaans stokken spel gespeeld. Wat fantastisch on de kinderen te zien genieten, hoe ze elkaar hielpen en de weg wezen. Toppers!

Ouders stroomden binnen en er werden goede zaken gedaan bij de marktkramen met zelfgemaakte kunst. Kinderen bepaalden graag zelf de prijs: ‘Doe maar 20 euro!’ en de spaarpot van T4T werd gevuld.

De kleuters beten het spits af met de sponsorloop. Zij liepen op het voetbalveld fanatiek rondjes! Groep 8, die stempelen, moest hard werken. Aangemoedigd door alle ouders en kinderen werden er in 7 minuten soms wel 13 rondes gelopen. Chapeau! Daarna was de beurt aan de groepen 3, 4 en 5. Hun ronde ging over het plein. Ook hier rode wangen, verbeten gezichten en veel enthousiasme. Tot slot werd de groep 8 stempelploeg overgenomen door een groep ouders en gingen de groepen 6, 7 en 8 van start. Ook zij hadden vleugels. Complimenten voor iedereen.”

PhotoGrid_1461415651444

Hartelijk dank voor jullie fantastische inzet!

 

 

Comment(1)

  1. Francis Nzai says:

    This was really good and funny. Thanks for the effort

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.