Een inspirerende ontmoeting

Dinsdag 22-02-22 hebben we een bezoek gebracht aan de Teachers Trainings College in Puma Ward Kinango Sub County. Het motto van T4T is: “To meet, to connect and to learn”. Het bestuur van T4T wilde de principal van het TTC graag ontmoeten. We willen de directie van het TTC graag ontmoeten en kennisnemen van dit nieuwe college. Dit gloednieuwe college is het vlaggenschip van Kwale County, gerealiseerd door de nauwe samenwerking tussen Kwale County en de nationale regering.

Jan van Aert, Francis Nzai, Suleiman Mwalonya en Gert Jan Veeter

Het hoofdgebouw staat centraal op een groot terrein, waar men zelf de groente verbouwt, sportactiviteiten kan organiseren en games kunnen houden. Het administratiegebouw en het hostel voor de vrouwelijke studenten is ook al bijna gereed, evenals een hostel voor de mannelijke studenten. Op dit moment studeren er 48 leraren en leraressen, maar dit aantal zal uitgroeien tot ruim boven de 1000.

We worden ontvangen door mevrouw Hellen N. Machuka, chief principal van het TTC. Na een eerste kennismaking ontstond al snel een levendig en inspirerend gesprek over onze gezamenlijke ambities, om een bijdrage te leveren aan de vergroting van de deskundigheid van Keniaanse leraren en leraressen en wat we in dit opzicht voor elkaar zouden kunnen betekenen. We spreken over het curriculum van het TTC, het programma van T4T en hoe deze beide programma’s op elkaar aansluiten. Na een indrukwekkende rondleiding door en langs de gebouwen en de compound hebben we afgesproken elkaar in september – oktober weer te ontmoeten en de mogelijkheden van onze samenwerking verder te verkennen. Eén ding is zeker: met de komst van het Teachers Trainings College heeft de Kwale County er een prachtig onderwijskundig instituut bijgekregen.

Gert Jan Veeter en Francis Nzai

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.