Directeurenreis naar februari 2016, leraren p.o. pech

De één heeft meer teleurstelling te verwerken dan de ander en deze directeurengroep valt duidelijk in de eerste categorie. Vorig jaar kon hun reis niet doorgaan vanwege de onzekere veiligheidssituatie ter plaatse en deze keer staken alle government schools. Bovendien heeft de regering nu ook alle private schools (die overigens minstens zo arm zijn) gesloten, waardoor al onze alternatieven vervlogen.
Op donderdag 24 september kwamen 20 potentiële reizigers in Utrecht bij elkaar om de teleurstelling te verwerken en nieuwe perspectieven te omarmen. Het goede nieuws voor hen is namelijk dat zij op 17 februari 2016 alsnog gaan. De tickets zijn al omgeboekt en doorgestuurd, want er blijkt niemand af te haken.Op zich al tekenend voor de flexibiliteit en de motivatie van deze groep. Op 30 januari frissen we de voorbereiding nog even op.

2015-09-24 11.11.43

Lerarenreis uitgesteld tot februari 2017
Voor de leraren basisonderwijs, die zich ook al langzaam aan het verheugen waren, betekent dat helaas een jaar uitstel. De groep zou te groot worden en het vervoer ter plaatse niet te organiseren. De docenten voortgezet onderwijs zullen in februari wel gaan. De geplande voorbereidingsdag voor p.o. op 14 november a.s. vervalt.

Rechtbank Nairobi stuurt stakers naar school
Intussen wordt in Kenia de staking voortgezet en zijn leraren en leerlingen veelal naar hun dorp teruggekeerd, terwijl tijdens het schrijven van dit bericht de rechter in Nairobi de stakers verordonneert weer aan het werk te gaan en onderhandelingen met de regering te starten. De leider van de vakbond heeft meer tijd gevraagd om de beslissing van de rechter te verteren. Dit is toegestaan tot maandag. Dan komen de vakbonden bij de rechter terug.
Voor het actuele artikel: http://mobile.nation.co.ke/news/Court-orders-teachers-to-go-back-to-class/-/1950946/2885102/-/format/xhtml/-/dyyy05z/-/index.html

Vermoedelijk betekent dat nog geen terugkeer naar de scholen op maandag a.s. We zullen u regelmatig via deze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen, ook waar het de activiteiten van onze Keniaanse directeur Francis Nzai betreft. Hij heeft de afgelopen weken bergen werk verzet om deze reis mogelijk en zinvol te maken en hij zal de komende tijd de inspanningen van de Keniaanse scholen in Kwale blijven monitoren.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.