Het Kompas uit Nieuwkuijk loopt € 1400 bij elkaar

Als Annemarie Timmermans over haar werk in Kenia praat, straalt ze opnieuw van oor tot oor. Dat Mia Mollee dat tijdens de overhandiging van het prachtige bedrag van € 1400 doet, is logisch. De leerlingen van Het Kompas uit Nieuwkuijk hebben dan ook alles in het werk gesteld om juf Annemarie en T4T extra blij te maken. Annemarie is nu twee keer meegeweest naar Kenia en zij heeft enorm veel stenen bijgedragen aan de ontwikkeling van het onderwijs. In februari j.l. moest zij daarvoor wel ruim twee uur rijden om juist in het arme achterland van Gandini samen met Joyce Blaas te proberen een aantal scholen met elkaar te laten samenwerken en de leerkrachten te coachen in actief leren.
‘Elke keer dat ik over Kenia praat, word ik weer helemaal enthousiast,’ laat Annemarie aan Mia weten. ‘We gaan zorgen, dat T4T bij stiching Scala een begrip wordt.’
Misschien is dat trouwens wel al voor een flink deel gelukt.

Groor aantal deelnemers najaarsreis 

Met een grotere groep dan ooit in september zullen we tijdens de najaarsreis onze uitwisseling met Keniaanse onderwijsmensen voortzetten. Maar liefst 32 deelnemers zullen 16 workshops  gaan geven in de categorieën: directeuren primair onderwijs(12), specialisten jonge kind (1), afdelingsleiders voortgezet onderwijs (1), leidinggevenden Speciaal onderwijs (1) en inspecteurs onderwijs Jonge kind (1). Belangrijke uitdagingen voor de directeuren zal de implementatie van het nieuwe ontwikkelings- en competentiegerichte curriculum in de onderbouw zijn. We zullen er tijdens de voorbereidingen uitgebreid aandacht aan besteden.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.