Kerstacties Piramide, Duinsprong, Vendelier en Klimop goed voor ruim € 5656

Soms zijn ze nog niet eens in Kenia geweest en dan nu al zulke geweldige opbrengsten uit diverse kerstacties op verschillende scholen. Om stil van te worden, een stille nacht in ieder geval. Bij sommige acties zelf was het overigens verre van stil.

SBO De Piramide

In Gennep renden de leerlingen van De Piramide zich de longen uit het lijf om hun belofte aan de sponsors waar te maken. Leerkracht Iris Jaspers, die in februari meegaat naar Kenia, bleef hen met niet aflatend enthousiasme aanmoedigen. Dat belooft wat voor de Keniaanse leraren Special Needs straks. Iris laat ons weten, dat ook de kinderen enorm trots zijn op hun prestaties. Veel zweetdruppels, maar ook lachende gezichten en achter ieder bedrag zat een eigen verhaal.

 

Bij de overhandiging van de cheque aan T4T-bestuurslid Michiel Leyser liet Iris iedereen eerst nog even in spanning. Toen ze het bord omdraaide bleken de honderd kinderen van de Piramide  maar liefst ruim € 2354 bij elkaar gelopen te hebben.

 

 

 

De Duinsprong
Ook in Drunen alleen maar trotse gezichten, niet in de laatste plaats bij Joyce Blaas, leerkracht bij groep 8. Joyce gaat ook mee naar Kenia in februari en haar leerlingen renden voor dit doel maar liefst € 927 bij elkaar.

 

 

 

 

De Vendelier

Directeur Yvonne van Heugten weet al van nabij welk goed doel de actie van De Vendelier uit Helmond dient. Zij heeft haar geweldige professionele bijdrage al in september gegeven en kon haar enthousiasme voor de kerstactie dus met beelden en verhalen staven. Het leverde maar liefst € 1502 voor T4T op en volgens Yvonne is er zelfs nog wat meer binnengekomen.

 

 

De Klimop

En ook in Wilbertoord wisten ze raad met een T4T-kerstactie. Directeur Jeanette Deenen, die in september heeft mogen genieten en leerkracht Nicole Nijs, die straks in februari ‘ eindelijk’ mag, zijn apentrots op de leerlingen van hun kleine school, die € 871 bijeen brachten.

Wat is het toch bijzonder dat in een tijd, dat iedereen die maar een goed doel voor ogen heeft zich inspant om granen mee te pikken uit de kerstruif, de concrete benadering van T4T zo aanslaat. Honderden kinderen zullen ook in 2018 weer gaan profiteren van gedreven en met ideeën overladen leerkrachten. We zien er nu al naar uit om die lachende koppies te zien.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.