Leerlingen rennen zich rot voor Kenia

De leerlingen van basisschool De Windwijzer hebben zich op Koningsdag onder de opzwepende muziek van een DJ-vader en luidkeels aangemoedigd door heel veel ouders, opa’s en oma’s de longen uit het lijf gelopen voor Teachers4teachers. De opbrengst was maar liefst € 6434,90, wat de leerlingen cijfer voor cijfer onder luid gejuich van de hele school doorgaven en aan T4T overhandigden.

Ouders waren erg onder de indruk van de wijze waarop leerkracht Esther Platte, die met de voorjaarsreis mee was om workshops aan leraren te geven, de onderwijssituatie in Kenia aan de kinderen had duidelijk gemaakt. Ze had onder andere groepen geclusterd, zodat klassen van 70 à 90  leerlingen in één lokaal ontstonden. Uiteraard leverde dat het nodige commentaar en gemor op bij leerlingen. ‘Wat is het hier vol?’ ‘Waarom moet ik op de grond zitten? Belachelijk.’ Toen Esther had laten weten, dat dit in Kenia normale situaties zijn, kregen de kinderen de boodschap door en stelden zij volgens Esther goede, betrokken vragen. Om de kennis en de actie nog wat breder te verspreiden, was het Noordhollands dagblad uitgenodigd. En ook de verslaggever was duidelijk onder de indruk.

 

 

Volgend voorjaar hoopt Esther haar kennis en enthousiasme nogmaals live voor dit succesvolle project in te zetten.

 

 

Flessenactie AH als toetje

De actie, die Diana Langelaar eerder al zoveel had opgeleverd, kreeg nog een aangenaam toetje door de AH-goede-doelenknop in Schipluiden. De lege flessen brachten €336,25 op.

 

 

Enorm bedankt allemaal,

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.