Nieuws vanuit het bestuur

Een paar maanden geleden liet onze voorzitter Mia Mollée ons weten dat ze besloten heeft om per 1 november 2016 haar voorzitterschap van Teachers4Teachers te beëindigen. Na de oprichting in 2003 is ze intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van onze organisatie. Ze vertelde ons dat ze op het punt gekomen was om zich terug te trekken en daarmee ruimte te scheppen voor anderen om de projecten van Teachers4Teachers verder te dragen.

Hoewel we begrijpen dat aan alles een eind komt, zullen we Mia enorm missen. Ze was voor ons een drijvende kracht en een bron van inspiratie om het werk van Teachers4Teachers uit te breiden en te intensiveren. In de periode van haar voorzitterschap is de organisatie enorm gegroeid. Samen met een kleine groep gelijkgestemden startte zij in Kenia een programma voor Keniaanse en Nederlandse leraren van het basisonderwijs. De kern van dit programma is: leren van elkaar. Later kwamen daar vanuit Nederland programma’s voor directeuren van het basisonderwijs en leraren van het voortgezet onderwijs bij. Nu, in 2016, neemt zij afscheid van een toegewijde organisatie van bestuur, ondersteuners en jaarlijks rond de 75 Nederlandse onderwijsmensen, die zich in workshops en trainingsprojecten met tal van aspecten van onderwijs bezig houden. In de Kwale County zijn jaarlijks honderden ‘head teachers’ en ’teachers’ actief in de workshops. Voor hen is Teachers4Teachers een vertrouwde en betrouwbare partner in onderwijsontwikkeling geworden.

Wij zijn Mia zeer dankbaar voor haar bijna onbegrensde inzet om dit programma, dat wij typeren met het motto ’to meet, to connect, to learn’, tot zo’n enorm succes te maken.

Binnen de kring van het bestuur hebben we Jan van Aert bereid gevonden om het stokje van Mia over te nemen. Dat betekent voor ons allen continuïteit en perspectief op een doorgaande ontwikkeling. We hebben er alle vertrouwen in dat we onder het voorzitterschap van Jan ons werk kunnen blijven ontwikkelen in het belang van het Keniaanse en Nederlandse onderwijs. We hebben vastgesteld dat ons programma van diepgaande betekenis is voor de Nederlandse deelnemers. Het effect ervan is niet te vergelijken met ‘gewone’ nascholing of deskundigheidsbevordering. Onze deelnemers typeren hun ervaring vaak als ‘a life changing experience’ en ze voegen er aan toe dat ze zouden wensen dat al hun collega’s deze ervaring zouden kunnen opdoen.

We zullen onze activiteiten met overtuiging voortzetten. We zijn daarbij afhankelijk van deelnemende besturen, directeuren, leraren en ons toegedane sponsoren en ondersteuners. Zo kunnen we de mogelijkheid blijven bieden om ‘uit de box’ te stappen en het besef van de mondiale betekenis van onderwijs te vergroten.

Namens de overige leden van het bestuur,

Jan van Aert
Dick de Groot
Lysanne Kapiteijn
Chris van Meurs
Ria Peters
Gert Jan Veeter

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.