Obstacle run voor Teachers4teachers op de Duinsprong in Drunen

Bij basisschool De Duinsprong kennen ze T4T inmiddels goed. Directeur Heidi Smits en leerkracht Joyce Blaas leverden de laatste jaren al hun geweldige bijdragen in Kenia en nu gaat leerkracht Marijke van Poele dat doen. Reden genoeg voor de hele school om letterlijk in actie te komen in een obstacle run. Samen met Pabo-studenten zetten de leerkrachten in de gymzaal een parcours met obstakels uit om zo de vaak lange voettocht vol hindernissen van Keniaanse schoolkinderen na te bootsen. Onder aanstekelijke swingende Afrikaanse muziek werd het een stevige klim-, klauter- en danspartij. Ook de ‘jambo’s’  waren niet van de lucht.

 

 

 

Tevoren was de kinderen gevraagd 1 euro mee te nemen om de T4T-projecten te ondersteunen. De verrassing was dan ook groot dat de eindstand  maar liefst €1387 werd. Wat een schitterend kerstcadeau!

 

 

 

 

 

Invoering nieuwe curriculum uitgesteld naar 2020

In een uitgebreid overleg met de stakeholders is men het eens geworden over een jaar uitstel van de invoering van het nieuwe curriculum. Uit diverse onderzoeken bleek, dat de leerkrachten hiervoor nog onvoldoende toegerust zijn en dat ook de Quality Assurance Officers (m.i. een nieuwe naam voor de Curriculum Support Officers, inspecteurs dus), die de trainingen verzorgen meer opleiding nodig hebben om het Competence Based Curriculum te kunnen trainen. Deze opleiding zal in januari van start gaan. In 2019 zal doorgegaan worden met de pilot, waarna in 2020 de invoering wordt gepland. Het ontwikkelings- en competentiegerichte curriculum is op de rol gezet om meer kinderen te laten profiteren van het onderwijs door het betekenisvoller te laten zijn. Het huidige, toetsgerichte systeem leidt vooral tot teaching to the test. Sommige scholen (vooral private) zijn intussen al flink bezig met de invoering en gebruiken ook nieuw materiaal, dat hiervoor ontwikkeld is. Dat er vanuit deze hoek protest klonk tegen een eventuele afschaffing was, mede in het licht van investeringen door ouders, logisch. In februari zullen we met onze Nederlandse leraren ongetwijfeld een rol kunnen spelen in deze pilot, die vooralsnog in standard 1-3 (groep 3-5) wordt uitgevoerd.

Zie ook: Artikel uitstel CBC

Het blijven interessante ontwikkelingen.

Ruud Musman

 

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.