Oud en nieuw in Amsterdam

Weemoed naast gretigheid, enthousiasme naast nieuwsgierigheid, uitgelaten naast aftastend. Het was er allemaal zaterdag op de Fiep Westendorp in Amsterdam, waar de ‘oude’ Keniagroep ’s ochtends de septemberreis evalueerde en de potentiële ‘nieuwe’ groep informatie kwam halen voor de februarireis.
Oud
Het was uiteraard een feest van hereniging met de ‘oude’ groep, maar er werd wel degelijk ook serieus geëvalueerd. Over de reis zelf, de voorbereiding en de effecten in Nederland. We kunnen gerust zeggen, dat de evaluatie geweldig uitpakte voor T4T. Zie hier uitgelicht, een deel van de opbrengst van de evaluatie:

Welke rol de groep en relatie daarbij speelden wordt onder meer duidelijk in de volgende uitspraken:


Het is dan ook wel tekenend, dat de meesten afscheid namen met: ’Tot volgend jaar, hè.’ Ook al is het allerminst zeker, dat ze dat voor elkaar krijgen. En: ‘Ik kan nog steeds niet geloven, dat ik er straks niet meer bij ben.’ Hem was het dan ook al gelukt om voor de tweede keer mee te gaan.

Nieuw
Maar liefst zo’n veertig belangstellende leerkrachten waren komen opdagen voor de informatiebijeenkomst. Sommigen hadden het geluk, dat ze al door hun bestuur uitgekozen waren, maar de meesten moeten zichzelf nog even verkopen om uitverkoren te worden.


Dat iedereen graag wil, werd wel duidelijk deze middag. Extra bijkomstigheid is nog, dat het T4T-programma voor leraren onder ‘Meet, connect, learn, education is future’ in samenwerking met OBDNoordwest voor validering bij het lerarenregister is voorgedragen (100 RU). We hopen de definitieve honorering binnenkort te krijgen.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.