RTL bij T4T-voorbereiding en opnieuw sponsoracties

‘Nee Jan, je mag T4T niet vergelijken met andere organisaties en we maken ook geen reclame.’ Huh? RTL en geen reclame? Het kan dus wel. Maar waar gaat het om? RTL heeft in haar programma Lifestyle Experience (klopt, dat heb je nog nooit gezien) ruimte voor een blok(je) idealisme. En zo kwam men T4T op het spoor en zien we een opnameploeg(je) bij onze tweede voorbereidingsdag verschijnen. Natuurlijk mag Jan van Aert, helemaal tv-verantwoord gekleed, een poging doen om T4T op de kaart te zetten, maar niet te opzichtig. Een paar keer over doen dan maar. En daarna verschijnt de camera af en toe bij het uitwisselen van energizers en de workshops. Onze leraren worden er niet anders van. Het zal straks nog niet meevallen om al die beelden, aangevuld met nog leukere uit Kenia te comprimeren tot een uitzending van ….. twee minuten (op 25 maart om 14.30 bij RTL4 en zaterdag 31 maart op RTL5). Maar wellicht houden we er een aardig filmpje aan over voor de website.

 

 

 

 

 

 

 

Intussen worden er in de voorbereidingen flink meters gemaakt. De zorgvuldig door Mia Mollee samengestelde duo’s werpen zich op de mogelijkheden voor ‘meet en connect’ in de workshops en hoe ‘active learning’ straks echt actief aan te bieden. Kenmerkend voor de betrokkenheid is daarbij de medewerking van Dula Brandsma en Bart Oud, directeuren uit de vorige reis, die de groepen voor de projecten Professional Friends (in Gandini) en Special Needs van informatie komen voorzien. Een mooie stap in het bereiken van continuïteit. Overigens hadden ook de andere directeuren uit deze projecten zich spontaan aangeboden voor ondersteuning. We prijzen er ons heel gelukkig mee.

Ter afsluiting van de dag doen we nog even een challenge circle om te kijken hoe men nu tegen de reis aankijkt (of opziet). Opmerkelijk, dat acht uur in het vliegtuig bij enkelen de meeste spanning oplevert. En de wc-mogelijkheden onderweg natuurlijk. En wij maar zeggen, dat je veel moet drinken in Kenia.

Sponsoracties

In de pauze van deze dag nemen twee deelnemers de gelegenheid te baat om de opbrengst van hun sponsoracties aan Jan te overhandigen. Dula Brandsma, die haar loopbaan op De Meerpaal in Den Helder feestelijk afsloot, besloot de giften (€800) die zij bij die gelegenheid ontving aan T4T te schenken. Haar leerlingen ontvingen haar geheel in stijl in Keniaanse kledij en het Noorhollands Dagblad deed er verslag van.
Marlies Wentink, die ook vorig jaar al met de VO-groep meeging, bracht met haar gesponsorde Dam-tot-Damloop in augustus het prachtige bedrag van € 1350 bij elkaar. Reken maar dat het goed besteed is. Maar ja, daar is ze natuurlijk zelf bij.


 

 

 

 

 

 

 


Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.