T4T staat op de kaart

De nieuwe Governor van Kwale County heet Salim Mvurya

De nieuwe Governor van Kwale County heet Salim Mvurya (foto). Hij is een begenadigd spreker die in staat is zijn gehoor mee te nemen en voor zich te winnen. En dat is nodig ook, want Kwale County staat voor de enorme uitdaging om de schoolprestaties te verbeteren en van de laatste plaats in heel Kenia af te komen. Salim Mvurya was te gast bij de Final Celebration van Teachers4Teachers, bij welke gelegenheid ook het 10 jarig bestaan van T4T werd gevierd.

Hij riep de aanwezige leraren op om samen met hem de schouders te zetten onder het verbeteren van het onderwijs in de County. Hij bedankte T4T voor het werk dat zij in de afgelopen jaren in Kwale County heeft gedaan Op deze dag vond ook de graduation plaats van 14 schoolleiders die geslaagd waren voor de schoolleidersopleiding en van 5 schoolhoofden die hun opleiding tot coach met succes hebben afgerond.

In 2010 is Kenia opgedeeld in 47 Counties, elke met een eigen parlement en een Governor. De nieuwe Counties hebben meer zeggenschap gekregen. Met de bevoegdheden die zij hebben gekregen van de regering in Nairobi komt er ook een zak geld beschikbaar. Het parlement van de Counties kunnen zelf prioriteiten stellen bij het besteden van die middelen. Onderwijs heeft hoge prioriteit en met name het kleuteronderwijs.

Tijdens ons bezoek in mei heeft het bestuur van T4T uitvoerig gesproken met de nieuwe Governor, met de minister van Onderwijs en de voorzitter van de Onderwijs Commissie in het parlement. De overheid van Kwale County ziet T4T als hun belangrijkste partner voor samenwerking op onderwijsgebied. In 2012 heeft T4T een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de overheid.

De samenwerking richt zich op de opleiding van kleuterleidsters, het ontwikkelen van workshops en trainingen zoals we dat al jarenlang doen en het bouwen van een Onderwijs Research Centrum voor alle scholen in Kwale County. De bedoeling hiervan is dat de Kenianen op een dag in staat zijn om gezamenlijk in gang gezette vernieuwingen zelf voort te zetten. T4T staat op de kaart in Kenia. Dankzij alle leraren, directeuren en andere professionals die hieraan in de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd.

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.