Tablets in gebruik in Kinango

De stroomvoorziening met zonnepanelen is nog wel niet toereikend om zowel alle tablets als de beamer en de laptop van de leraar gelijktijdig te bedienen, maar de kinderen in grade 1 van de Mwaluvunu primary school in Kinango werken wel met tablets. De school nam vorig jaar voor de kleuters al deel aan de pilot voor het nieuwe nationale curruculum. Directeur Peter, die ook deelneemt aan de schoolleidersopleiding van T4T, is trots dat de kinderen zo gemotiveerd met de apparaten aan de gang gaan. De directeur van T4T, Francis Nzai bezocht de school onlangs en schreef er het volgende over:

Het was een mooi ervaring om op de Mwaluvunuschool te zijn. Ik sprak met grade 1 kinderen. Zij konden hun tablet starten en de digitale pagina’s openen. De kinderen zijn erg actief en gretig om meer te ontdekken. De klas heeft naast de tablets voor leerlingen ook een laptop en een beamer voor de leraar. Kinderen kunnen door een pagina scrollen en dit op het bord projecteren, zodat de anderen het kunnen lezen. De tablets worden opgeladen in een stopcontact aan de muur. De leraar heeft wel een beschrijving van het curriculum, maar heeft eigenlijk ook leermiddelen nodig, die momenteel nog niet beschikbaar zijn. Daarom gebruiken ze nog steeds de oude boeken als informatiebron. In de afgelopen zomervakantie (december 2017) volgden zes leraren de driedaagse ICT-cursus.
Het meest positieve vond ik, dat de leerlingen  zo actief waren, helemaal niet verlegen met de nieuwe apparaten.

 

 

Ik zag natuurlijk ook nog wel wat uitdagingen:
1. De zonnepanelen zijn niet voldoende om alle apparaten tegelijkertijd op te laden.
2. Leraren hebben behoefte aan meer ICT-kennis om optimaal gebruik te kunnen maken van de apparaten en om zelf op Google meer informatie te kunnen opzoeken.
3. Er is onvoldoende ruimte in de lokalen.


Het viel me op, dat de school als pilotschool maar weinig bezocht wordt om de voortgang te bewaken.

Francis Nzai

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.