Van hoe, met wie, waar en wat. De eerste voorbereidingsdag

‘ Hoe maken jullie de duo’s voor de workshop eigenlijk?’ Je zou deze vraag zo vroeg in de voorbereiding niet direct verwachten. ‘Hoezo?’ dus. ‘ Het klikt nu al geweldig.’ Ik laat het er maar even bij, want Mia zal dat eenmaal in Kenia uigebreid uit de doeken doen. Dat het spannend is aan wie je gekoppeld wordt is op de eerste dag natuurlijk logisch. Er is nog zoveel spannend: Is mijn Engels wel goed genoeg, met welke leraren gaan we daar eigenlijk werken, wat is het onderwerp precies, hoe zit dat met vaccinaties, en het visum, moet die rok echte onder de knie of mag erop ook? Anders moet ik echt nog even naar de H&M. Zoveel vragen, maar nog niet alle antwoorden.

Wel veel trouwens, want deze dag staat vooral in het teken van to meet en to connect en daarnaast een beetje inzicht in het Keniaanse onderwijs en wat basiselementen van een goede workshop. We zien fragmenten van verschillende typen lessen en zien beelden van workshops van vorige jaren. In sommige hoofden keert de rust al wat terug. Ook het hele proces van de visumaanvrage komt langs. In de app-groep verschijnt later deze zaterdag al snel de vraag: ‘ Moet ik nu een zakelijk of een toeristenvisum aanvragen? De vlam van enthousiasme is kennelijk al in de pan geslagen. Een goed teken.

We eindigen de dag in subgroepen om nog wat informatie per project uit te wisselen. Of daar nog erg veel van is blijven hangen, is de vraag. Geen punt, volgende week gaan we verder op de inhoud in. Wie niet van onzekerheden houdt, kan er in ieder geval zijn/haar voordeel mee doen.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.