We zijn er en ‘het plaatje’ klopt nog

Ze zijn er nog, de tuktuks, matatu’s, boda boda’s, koeien op de weg, mannen die karren duwen gevuld met hout of watercontainers, vrouwen in kleurrijke kledij en zowaar ook weer een paar buitenlanders. We waren zo benieuwd hoe het zou zijn na anderhalf jaar lock downs en avondklok in Kenia. En nu zijn we na een dag vol formulieren, checken (ook op Schiphol) temperatuur meten en een nachtje (viereneenhalf uur) slapen in Nairobi weer op vertrouwd terrein. Met de vroegste vlucht van half zeven vliegen we naar Mombasa, waar ook de pont een bekende aanblik geeft. Francis Nzai was al om 3 uur opgestaan om het drukke verkeer voor te zijn. Hij is zichbaar blij, dat we er zijn. We landen onderweg naar Ukunda pas echt in Kenia en schuiven zelfs nog net op tijd om half tien aan voor het ontbijt in Diani Sea Resort. Het ziet er allemaal uit of er niets gebeurd is, maar dat zal de komende dagen nog wel veranderen.

Jan van Aert, Michiel Leijser en ik zijn door het bestuur afgevaardigd om eens te kijken hoe het er voor staat in Kwale en met onze projecten. We hebben met Francis een programma gemaakt waarin we veel hernieuwd zullen kennismaken, complimenten zullen uit delen aan allen, die de afgelopen periode de T4T-spirit hoog hebben gehouden en afstemmen wat er nodig is om in februari weer met leerkrachten te kunnen gaan. Zie hier het eerste lichtpunt: de informatiebijeenkomst is al vast gepland op 27 november in Amsterdam, de precieze datum van de reis stellen we met de informatie van deze week vast,

We zullen deze 9 dagen de nodige contacten met belangrijke personen aanhalen, maar ook met de aanbevelingen uit de scriptie van Loes Donders aan de gang gaan. Dit zullen we o.a. doen met de teamleiders van alle projecten en de workshopleiders. Daarnaast willen we de schoolleidersopleiding en de training coaching een boost geven. Zaterdag en zondag zal de hele club in Forest Lodge laten zien wat er tijdens corona is gedaan en zullen de Keniaanse trainers voorbereid de schoolleidersopleiding gaan vervolgen.

We zullen deze week regelmatig iets van ons laten horen. Het voelt nu al goed om hier te zijn.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.