25 gesponsorde kleuterleerkrachten feestelijk geslaagd

Opnieuw zijn 25 door T4T gesponsorde kleuterleerkrachten geslaagd voor (een deel van) hun opleiding aan de DICECE (DIstrict Centre for Early Childhood Education) in Kwale Town. Het werd een Afrikaans feestelijke celebration met veel zang en dans, waaraan onze directeur Francis Nzai, vergezeld door ons Keniaanse bestuurslid Sebastian Mdawida uiteraard ook meededen.

Zie voor de feestelijke beelden: https://vimeo.com/247671297

 

Sommige dingen wachten niet op een feestje

De opleiding is een regionale aangelegenheid, die in Kwale flink wordt gepromoot door de gouverneur en waar T4T het belang absoluut van inziet. Daarom sponsoren we deelnemers aan de opleiding voor 50%. De andere helft betalen ze zelf. Het kleuteronderwijs wordt tot op heden voor een groot deel gegeven door vrijwilligers en ook het curriculum was een regionale zaak, maar sinds 2017 is het belang van een goede start ook tot het ministerie doorgedrongen. Da De opleiding duurt vier jaar. Na twee jaar krijgt men een certificaat, waarvoor deze keer 17 deelnemers slaagden. De ander 8 behaalden het diploma, waardoor de kans op een baan in Kwale ook direct heel groot is.

Zie ook: http://www.teachers4teachers.nl/project/overige-projecten/ 

Mishi Dohla viert de graduation terecht mee

En wie zien we daar bij de Graduation nog meer? Het zijn Mishi Dohla en Mwanarushi Ali, beiden afgestudeerd schoolleider en ingezet bij de coaching tijdens T4T-trajecten. Zij blijken dus ook ingezet als leraren aan deze opleiding. Zo snijdt het mes aan alle kanten lekker integratief door.

 

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.