De Vier Windstreken blaast flink in de bus voor T4T

‘Het werd  toch iets groter dan we dachten,’ vertelde directeur Ferdinand van Veen over de sponsoractie van Jos Hulst op De Vier Windstreken uit Amsterdam-Noord voor T4T. Maar liefst €3. 693 hadden de leerlingen bij elkaar gelopen en geknutseld in tijdens de voorbereiding op de reis van Jos, die na de uitreiking als een speer haar koffer moest gaan pakken om vanavond mee te kunnen. Tijdens de lessen haddden de leerkrachten veel aandacht besteed aan Afrika en Kenia in het bijzonder. Dat uitte zich in de mooiste knutselwerken, die grif door ouders werden aangeschaft. Zo werd het eigenlijk toch een flink project. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvorens de cheque aan mij te overhandigen, zette Jos uit elke bouw nog een topper in het zonnetje, maar de opbrengst was vooral een gezamenlijk succes. Wat een geweldig succes voor deze eerste school van INNOORD, die aan T4T mee doet. Als Jos terugkomt met haar ongetwijfeld indrukwekkende beelden en verhalen, zullen zeker meer scholen volgen.

Lerarenprogramma T4T nu officieel erkend door Lerarenregister

Inhoudelijk was ons programma al enige tijd goed bevonden, maar over het aantal registeruren moest kennelijk nog even flink vergaderd worden door de commissie. We gingen voor 100 uur, maar de lunch moest toch echt in eigen tijd. Dus wordt het 97 RU. Als we terug zijn uit Kenia zullen we de lichtingen 2017 en 2018 een certificaat aanbieden voor het register.

En nu op naar Mombasa. Wees maar voorbereid op dagelijkse blogs over onze ervaringen.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.