Een huwelijksgeschenk uit Haarlem en een recordbedrag van de Aloysiusschool uit Schagen!

Wie deelneemt aan de reis naar Kenia wordt door T4T uitgedaagd om een bescheiden financiële bijdrage te doen om ons te ondersteunen in ons werk. Door het wegvallen van subsidies hebben we elkaars creativiteit meer dan ooit nodig. Dolblij zijn we met iedere donatie. Niet alleen wij, maar iedere oud deelnemer weet waar dit geld terecht komt en welke grote en kleine successen behaald worden met de financiële steun die we ontvangen. Aan creativiteit ontbreekt het onze deelnemers niet! We vinden het dan ook fantastisch om regelmatig verrast te worden door prachtige acties.Zo ontvingen wij deze week bericht van Karin, zij was in februari met ons mee. Karin en haar man Jan uit Haarlem vierden onlangs hun 30 jarig huwelijk met een feestje. In plaats van de traditionele cadeaus die daar bij horen, ontvingen zij van hun familie en vrienden een mooie donatie (1.100 euro) voor Teacher4Teachers. Karin liet ons weten dat zij als geen ander weet hoe de projecten van T4T op fantastische wijze bijdragen aan het Keniaanse onderwijs in de provincie Kwale County en omstreken. We zijn Karin en Jan heel dankbaar dat ze het huwelijkscadeau aan ons hebben geschonken!

En dan is daar het bericht van Jenny Ploeger uit Schagen. Hier en daar hoorden we al wat geluiden over de sponsorloop die zij samen met collega’s op haar Aloysiusschool had georganiseerd. We konden ons haast niet voorstellen dat de geruchten waar zouden zijn. Maar gisteren bleek dat de overhandiging van de cheque een heel bijzonder moment zou worden. Niemand had verwacht dat de sponsorloop voor de projecten van T4T meer dan 10.000 euro zou opleveren! Dit bedrag is nog eens met vijf mille verhoogd door Wilde Ganzen die kleinschalige ontwikkelingsprojecten helpt.

Het geld werd in maart door de vierhonderd leerlingen van de Schager school bij elkaar gehaald met hulp van atletiekvereniging TAS. De uiteindelijke opbrengst werd gisteren bekend gemaakt bij de overhandiging aan onze secretaris, Gertjan Veeter.

Het Noordhollands Dagblad was erbij om verslag te doen van het feestelijke moment:

,,Wij houden al jaren met de school sponsoracties voor goede doelen’’, zegt Miranda Metzlar van groep acht die ook de sponsoractie heeft begeleid. ,,Dit jaar is gekozen voor Teachers 4 Teachers, waar wij al eerder actie voor hebben gevoerd. Maar we hebben ook wel eens geld opgehaald voor de spierziekte ALS en War Child.’’

Met het geld worden dit keer onderwijzers in Kenia opgeleid. In eerste instantie gaat het om de verbetering van kleuteronderwijs in het Afrikaanse land. Metzlar is in het kader van Teachers 4 Teachers zelf ook naar Kenia geweest. ,,Je mag niet zo maar heen om daar het onderwijs te ondersteunen’’, weet de leerkracht van groep 8. ,,Je moet solliciteren en met een goede motivatie komen. Wij brengen ook geen geld naar Kenia, maar kennis. Daarmee ondersteunen wij het onderwijs.’’ Een paar maanden terug is ook leerkracht Jenny Ploeger namens de Schager basisschool naar Kenia gereisd om voor Teachers 4 Teachers het onderwijs in Kenia te helpen.

,,Haar ervaringen heeft ze met alle kinderen van de Aloysiusschool gedeeld. Dat heeft ongetwijfeld kinderen gestimuleerd zich extra in te zetten. Zo haalde een kleuterklas liefst bijna duizend euro op.’’

Ook Schagenfm kwam langs om de feestelijkheden in beeld te brengen:

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.