Grootse afsluiting van een fantastische ‘week’

Natuurijk gaat het snel als je het naar je zin hebt, maar ik weet zeker, dat deze reis nog heel lang zal naleven in de geheugens van de leerkrachten. Trouwens ook in die van ons. Wat een power, wat een kwaliteit.Of to meet en to connect gelukt is, hoeft niemand zich na de final celebration nog af te vragen. Er zijn weer vele vriendschappen ontstaan. Tijdens de dansen, die de groepen op het veld brengen worden de prachtigste gewaden cadeau gedaan. Het wordt een kleurrijk geheel, zeker als de kinderen van de Bungwe primary school uit Ukunda een schitterende performance gaven.

Mr. Wachira, de directeur van de Teachers Service Commission (werkgever van leerkrachten namens de overheid) sprak in zijn speech zijn dankbaarheid uit naar T4T. Hij roemde met name onze ontwikkelingsgerichte klassenbezoeken en nodigde ons uit om in oktober terug te komen, wat hem betreft mag dat zelfs met zijn honderden zijn. Die kans is overigens klein, want het aantal diecteuren dat meegaat is altijd kleiner dan het aantal leerkrachten. Of….

En dan, na een frisse (???!!) duik in zee, is het tijd voor een laatste afscheidsbijeenkomst. Mooie dankwoorden van Jan aan de groep en van de groep aan ons allen. We worden blij verrast door de mooie schalen op naam en door waardering voor onze bijdrage aan het welbevinden van onze deelnemers. Het is tenslotte niet zomaar wat om met een flink stel ‘vreemden’ een dergelijk avontuur te beginnen.

Om 1 uur staan de busjes klaar voor vertrek, behalve voor de 14 geluksvogels, die een dag later teruggaan. En nu valt dan toch eindelijk de stroom uit.

Ontzettend bedankt en we meet again op 15 april in Amsterdam.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.