Liniecollege Den Helder doet extra donatie

Daniëlla Schotman en Nely Oud van het Liniecollege in Den Helder namen in 2020 deel aan onze tot nu toe laatste groepsreis naar Kenia. Als specialisten in het begeleiden van kinderen met speciale behoeften verzorgden zij workshops aan leraren special needs in Kenia. Een belangrijke en dankbare klus, want de begeleiding van kinderen met speciale behoeften staat in Kenia nog in de kinderschoenen.  Deze jonge tak aan de projectenboom van T4T heeft als motto: From disability to possibility. ‘Leerkrachten hebben veel behoefte aan de inbreng van les ideeën. Zij hebben er nog moeite mee om te zorgen voor effectieve leertijd voor alle leerlingen. Regelmatig zitten leerlingen met een lager niveau of met een lichamelijke beperking te ‘wachten’ als toeschouwer’, concludeerden beiden na hun schoolbezoeken. Door middel van uitwisseling en toevoeging kregen de deelnemers meer ideeën om aan een zinvolle invulling van hun lessen te werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

De conclusie van Daniëlla en Nely m.b.t. hun reis laat zien, dat zij en hun voorgangers T4T op de goede weg hebben geholpen: ‘Wat een ongelooflijk mooi en waardevol project en wat is er al veel bereikt! Grote complimenten voor het bestuur van T4T als het gaat om de lopende projecten en hun organisatietalent. De opzet zat goed in elkaar.’

Met hun enthousiasme hebben de dames intussen ook hun bestuur, De Stichting Samenwerkingsschool in Den Helder, aangestoken. En oog voor onze huidige financiële noden kan hen zeker niet ontzegd worden. Voor onze wijnactie brachten zij al €420 bij elkaar. Dit bedrag zouden ze aanvullen met de opbrengst van hun kerstmarkt. Die ging nu uiteraard niet door. Ton Jong, hun bestuurder bood daarop aan de opbrengst te verdubbelen. Een geweldige geste.

Sponsorkliks

Intussen zijn de eerste € 9 via Sponsorkliks al gemeld. Dank aan onze snelle beslissers. Dit is toch wel een heel handige manier om langzaam onze inkomsten te verhogen. Omdat het er in deze drukke tijd gemakkelijk bij inschiet, hier nog even een herinnering. Je kunt de app van Sponsorkliks eenvoudig downloaden vanuit de app stores of hier (  Android of Apple ), maar intussen staat er ook een Sponsorkliksknop op onze voorpagina. Alles voor het gemak.

Ruud Musman 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.