Toch nog geen groepsreis naar Kenia

We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld in de hoop, dat onze gunstige vooruitzichten in september alsnog bewaarheid zouden worden. Met pijn in het hart zien we er nu toch vanaf om met een groep naar Kenia te gaan. De voornamelijk Nederlandse omstandigheden zij daarvoor te onzeker. Verschillende besturen hadden al aangegeven, dat zij het op dit moment nog niet zagen zitten om hun leerkrachten mee te laten gaan, maar enkele wilden het het wel op wagen. Wij zijn hen alle overigens dankbaar voor de positieve berichten en de wens om in het najaar weer mee te doen. Geweldige blijken van betrokkenheid waren ons deel.

Intussen wacht ons de uitdaging om samen met Francis en zijn teamleiders toch een deel van onze projecten te laten doorgaan. Komende week zullen we besluiten of en hoe we dat met een beperkte bestuursdelegatie kunnen realiseren. Zoals we ook met succes in oktober hebben kunnen doen.

We hebben toen kunnen constateren hoe zeer onze Keniaanse collega’s smachten naar ‘verse’ Nederlandse inbreng om volgende stappen te kunnen zetten bij het geven van workshops.

Laten we volgens goed Keniaans gebruik maar weer uitgaan van chellenges i.p.v. problems.

Ruud Musman

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.