Mzungu Tineke on top

Tijdens de celebration en graduation zaterdagmiddag bleek de hoeveelheid Keniaanse toespraken voor de meeste Hollanders een nog grotere beproeving dan voorspeld.

Tijdens de celebration en graduation zaterdagmiddag bleek de hoeveelheid Keniaanse toespraken voor de meeste Hollanders een nog grotere beproeving dan voorspeld. Natuurlijk was het een buitengewone eer om de gouverneur van Kwale in hoogsteigen persoon te mogen ontvangen bij de graduation van de geslaagde head teachers en coaches.

Zijn speech beloofde ook nog eens veel goeds voor de toekomst van het onderwijs in de regio en in het bijzonder voor T4T (zie ook de blog van Johan Gelauf). Toch was het onze eigen mzungu (blanke) Tineke, die de mensen op de banken kreeg met haar acrobatische act samen met de Tarambetta-groep uit Nairobi. Zoveel lenigheid hadden de Kenianen van al die stijve Hollanders nog niet gezien. En dat op een glibberig grasveld na weer zo’n daverende regenbui. Die zelfde bui zorgde ervoor dat de werkelijke uitreiking een vluggertje werd en dat de stroom kort daarvoor uitviel.

De speech, eigenlijk meer een zelfpromotie, van de guest of Honour leek letterlijk in het water te vallen maar zij liet zich door onverstaanbaarheid niet ontmoedigen. Voor Kenianen is zo’n speechwaterval geen uitzondering. Zij pakken rustig de krant erbij en keuvelen wat. Voor ons team was de stroomuitval wel erg jammer, vooral voor Jaap en Gé. Zij hadden een daverende rap ingestudeerd voor de solo in ons T4T-lied ‘Keep on trying’. En nadat Johan vanwege zijn verjaardag ’s avonds de cake mocht ‘cutten’ werd het veel te snel 2 uur. Op naar het vliegveld.

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.