Onze nieuwjaarswens en bijzondere decemberactiviteiten

Naast een fijne Kerstwens en deze welgemeende nieuwjaarswens nog een paar bijzondere zaken.

Kerstactie en winkel bij het Liniecollege

Leerlingen van het Liniecollege in Den Helder organiseerden een Kerstmarkt, waarin ze zelf gemaakte spullen verkochten voor door de leerlingen bepaalde goede doelen. Dit jaar waren dat de Nierstichting en Teachers4teachers. Dat de enthousiaste verhalen van verschillende docenten, die mee naar Kenia geweest zijn, aan deze keuze hebben bijgedragen, leidt geen twijfel. En dat Sjoukje van der Walle (foto) met haar leerlingen de T4T kraam vol met uit Kenia meegenomen materialen heeft ingericht evenmin. Die kraam zal nog wel even blijven staan, lijkt me. Het Noordhollands Dagblad wijdde er een aardig artikel aan. De verkoop van T4T-artikelen is trouwens in een eigen winkel al in november van start gegaan en zal ook doorgaan. Samen met de markt is inmiddels al voor €205 verkocht. In het voorjaar zal de T4T-winkel van het Liniecollege ook tweewekelijks op de Juttersmarkt staan.

Sint ontvangt cadeaus 

Soms krijgt Sinterklaas zelf ook wel eens een cadeau. Dat was het geval bij De Wegwijzer in Den Helder, waar Sint overigens al een oude bekende is. Maar ja, krijgt hij eindelijk eens iets, mag hij het gelijk weer doorgeven aan T4T. Dat deed hij trouwens met alle plezier, want deze Sint is een uitzonderlijk enthousiaste fan van onze programma’s, die ook nog eens de ‘pot’ beheert. Reden genoeg voor hem om dat enthousiasme ook nog maar eens te ventileren bij Sarkon in Den Helder, het bestuur van De Wegwijzer. Wij zijn intussen erg blij met de 5o euro.

Boeken voor februarireis een flinke klus

Meestal is het vrij eenvoudig gedaan, het boeken van de tickets naar Kenia en ook nog voor een redelijke prijs. Dit keer had het echter veel voeten in de aarde. Enerzijds doordat een deel van de reis nog in de vakantie valt, waardoor het aantal tickets beperkter en de tickets dus duurder werden, anderzijds doordat verschillende deelnemers pas laat aangemeld werden. Dat betekende een hele zoektocht voor Ria Peters, onze secretaris. Gelukkig is het voor elkaar, al zijn daar verschillende vluchten voor nodig, en we zijn erg blij met de 33 deelnemers, van wie sommigen nu al de nodige flexibiliteit moesten tonen en dat ook deden. Bovenal natuurlijk hulde aan Ria.

Wijnactie goed voor € 2700

Inmiddels zijn alle flessen wel zo’n beetje afgeleverd bij de geluksvogels, die de Monte Araya dit jaar besteld hebben. Dat deel van een vrolijk kerstfeest is alvast geregeld. En wij zijn natuurlijk extra blij met de opbrengst, waardoor onze projecten ook door kunnen gaan als we er niet zijn en waardoor meer leerkrachten straks onze workshops kunnen bezoeken.

 

 

Jan van Aert stopt bij de Fiep

Onze voorzitter Jan van Aert zet een punt achter zijn meer dan actieve carrière als directeur bij brede school Fiep Westendorp. Menig deelnemer kent de school, want we zijn altijd welkom om daar onze informatie- en voorbereidingsbijeenkomsten te houden, evenals onze bestuursvergaderingen. Daarom zetten we hem in de bloemen, maar omdat hij als wereldburger waarschijnlijk weinig thuis zal zijn, mag hij als hij thuis zit, toch heel even achter de kunststof geranium zitten. Het echte cadeau zal bestaan uit een diner met de bestursleden. Iedereen blij.

 

Dat Jan bij zijn afscheid als een betrouwbare, toegankelijke, structuur biedende verbinder werd neergezet, komt ons zeker niet onbekend voor. T4T gaat daar in ieder geval nog wel een tijdje gebruik van maken.

‘Reik me de hand’ opnieuw gul voor T4T

De stichting ‘Reik me de hand’ uit Meersel-Dreef heeft T4T opnieuw verrast met een donatie. Dit keer maar liefst van €3100. Op de jaarlijkse actiedag van deze stichting bij het Kapucijnenklooster in het Belgische dorp aan de Nederlandse grens worden jaarlijks inzamelingen gedaan voor enkele lokale en internationale doelen. Evenals vorig jaar was T4T één van die goede doelen. Daar zijn we opnieuw enorm blij mee.

Ruud Musman

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.