Win-winactie De Bloeikas en extreem veel water in Kwale

We leven in een samenleving waar spullen vaak worden weggedaan, omdat ze “niet meer van deze tijd zijn”, “of we zijn erop uitgekeken”, of ze zijn afgeschreven. Dat laatste gebeurde ook met de chromebooks van IKC De Bloeikast in ’t Zand Noord Holland. “Zomaar goede chromebooks wegdoen, omdat ze afgeschreven zijn?”. Daar dacht het team toch echt anders over.

Ze boden deze chromebooks voor weinig geld te koop aan, aan de ouders van de school, die zelf niet de mogelijkheid hadden om een nieuwe (dure) aan te schaffen.  De opbrengst was voor het goede doel. Teachers For Teachers! De chromebooks vonden gretig aftrek en omdat het voor een goed doel was, waren sommige ouders ook bereid om iets meer te betalen. Opbrengst….€1000,-!!

Een geweldige actie met een vier maal win, win, win en win-situatie.

  1. De chromebooks kregen een tweede leven.
  2. Ook voor ouders (met kinderen) met een smalle beurs was de aanschaf van een tablet mogelijk.
  3. T4T werd gesteund in haar werk voor goed onderwijs in Afrika.
  4. Mensen met een smalle beurs waren ook in staat om een goed doel te steunen.

Dank, dank, dank en dank team van IKC De Bloeikas.

Kwale onder water

Intussen krijgen we berichten uit Kenia waarin mensen hun huizen niet of nauwelijks meer kunnen bereiken. De meeste wegen in Kwale zijn onbegaanbaar. Ook die, waar we in flinke droogte dit najaar nog over heen reden naar Lunga Lunga. Waar El Nino in Zuid-Amerika voor extreme warmte zorgt, geeft het in Oost-Afrika extreme regenval. Onlangs was op het journaal al te zien hoe mensen alleen aan de hand van een touw sommige wegen over konden steken. Zoals dat in Afrika gaat, is dat voor de eienaar van het touw wel meteen een verdienmodel. Per overtocht 100 shilling (60 cent). Voor sommige kinderen, die drie wegen over moesten, was  300 shilling natuurlijk te veel. Ook de meeste scholen zijn onbereikbaar, maar gelukkig is het vakantie. Ons bestuurslid Suleiman Mwalonya vertelde ons dat meer dan 600 huishoudens dakloos zijn geworden. Vooral de huizen van leem en modder zijn ingestort of weggespoeld. We leven enorm met onze Keniaanse vrienden mee. Hieronder de Ramisibrug naar Lunga Lunga.

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.