Royale geste bij Sarkon-afscheid Gert Jan Veeter

Het kon allemaal natuurlijk niet live, maar dat belette de digitale bezoekers van het afscheid van Gert Jan Veeter als bestuurder van SARKON niet om een royale bijdrage van € 1905 (inmiddels opgelopen tot €2005 en door Gert Jan aangevuld tot € 2100) te schenken aan Teachers4teachers. Het was de uitdrukkelijke wens van Gert Jan om na 45 jaar onderwijs, waarvan 19 jaar als bovenschools directeur/bestuurder/voorzitter college van bestuur van de stichting SAmenwerking Rooms Katholiek ONderwijs Noordkop, eventuele bijdragen aan T4T te gunnen. Een geweldig gebaar van de man, die we natuurlijk maar al te goed kennen als één van de oprichters en sinds enige tijd ook penningmeester van T4T. Dat een groot deel van zijn hart bij onderwijsontwikkeling in Kenia ligt, is meermaals gebleken. Vele leerkrachten en directeuren van Sarkon hebben inmiddels deelgenomen aan de onze projecten en eigenlijk is ook mijn betrokkenheid bij T4T bij Gert Jan begonnen. Om dan bij zijn afscheid door deze fraaie bolide te worden opgehaald is zeer gepast.

 

 

Ik kende Gert Jan in de jaren 80 al vaag als collega toen hij nog directeur en pleitbezorger van een montessorischool was. Zijn gedrevenheid was opvallend. In 2007 kwam ik hem opnieuw tegen. Mijn toenmalige directie bij OBD Noordwest was tijdens een bezoek aan Sarkon dermate door Gert Jan begeesterd, dat zij besloot ook iemand met T4T  mee te sturen naar Kenia. Er waren coaches nodig voor de nieuw te starten school leaders course. Het geluk viel mij ten deel en zoals wellicht bekend ben ik sindsdien met dit gezonde virus besmet.
Zoals wij Gert Jan kennen als een nooit opgevende realistische optimist, zo heeft hij ook bij Sarkon heel veel onderwijsvernieuwing geïnitieerd en gerealiseerd, inclusief de bijbehorende gebouwen. En net als bij T4T altijd gericht op en gebruikmakend van de kwaliteiten van anderen.

Deze fraaie geste helpt onze stichting in deze lastige tijden weer een beetje meer op de been houden.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.