T4T prominent op symposium Wilde Ganzen

Tijdens het symposium ter ere van het 60-jarig bestaan van Wilde Ganzen werd het project van T4T als een van de kansrijke gezien. Dit werd eens te meer duidelijk toen Sarah Kinsbergen, onderzoeker van de  Radbouduniversiteit, meldde dat van het veertigtal particuliere initiatieven in Kwale er slechts drie bij de regionale overheid bekend zijn. Dat T4T daar één van is, doet ons goed. Het was wellicht reden voor de organisatie om bestuurslid Dick de Groot eens te bevragen over onze onderwijsprojecten. In onderstaand filmpje een impressie van het vraaggesprek.

Uit de onderzoeken, vanaf nu te volgen op  http://www.unfold-PDIs.com, kwamen overigens meer interessante feiten:
* In 94 PI’s (Particuliere Initiatieven) werkt iedereen vrijwillig;
* Voor 45% van deze organisaties zijn particuliere donateurs de belangrijkste donateurs, gevolg door vermogensfondsen;
* De meeste PI’s hebben 5 mensen, die actief betrokken zijn bij de organisatie;
* Gemiddels hebben deze organisaties €50.500 per jaar te besteden;
* Er zijn evenveel mannen als vrouwen actief in deze organisaties;
* Het aantal PI’s is sinds de crisis van 2008 niet verminderd en de bereidheid van Nederlanders om te doneren evenmin (wat voor sommige politieke partijen aanleiding is om de overheidssubsidies voor deze kleinschalige organisaties maar helemaal als overbodig te bestempelen- omdraaien van oorzaak en gevolg, lijkt me).

We zijn trots op onze positie en de erkenning daarvan door Wilde Ganzen.

Kwale produces top student in KCPE 2017 at the Coast

Teachers and parents of 14-year-old Ruth Chaka from Matuga Bethany Christian Academy who emerged top in the coast region having scored 446 marks.

Vers van de pers nog meer berichten om trots op te zijn. Naast dat de beste student in de kuststreek uit Kwale komt, blijken veel scholen in Kwale goed gescoord te hebben dit jaar.

A good number of schools in Kwale County have performed well this season.The top student in Mekaela academy in Ukunda scored 429 marks.In Kinango, Mazeras junior academy top student scored 416 followed by Mazeras primary which had the top student scoring 411 marks.Education director Brigit Wambua said reports from sub-county education officers state that there are two pupils in Kinango with 416 and 401 marks.“I am waiting for the sub-county directors to give me a full report on the results but the system is very slow,” said Wambua.

Ook wij zijn benieuwd naar de prestaties uit ‘ons’ hele gebied, maar dat ons werk ook buiten de scores veel oplevert, wordt ons gelukkig regelmatig verteld.

Ruud Musman

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.