Tarumbeta Africa verovert Nederlandse scholen

Kinderen, ouders en leerkrachten van de basisscholen De Poolster uit Berkel & Rodenrijs en De Vendelier uit Helmond weten het inmiddels: als de Tarumetagroep komt, wordt het feest. Het is de start van een Nederlandse tournee van de dans- en muziekgroep Tarumbeta Africa, die doorgaans ook de afsluiting verzorgt van de onderwijsactiviteiten door Teachers4teachers in Kenia. Diverse scholen hebben ingetekend op de Tarumbetagroep en De Poolster had de eer om de aftrap te verzorgen. Adjunct-directeur Marjo de Ruiter, die in september met de directeurenreis mee was, wist dan ook dat dit een prachtige opening van het Poject Afrika op haar school zou zijn. Het goede doel van het project? Uiteraard het werk van T4T in Kenia.

 

Op De Vendelier in Helmond had adjunct-directeur Yvonne van Heugten al eerder een actie op touw gezet. Deze leverde maar liefst €1600 op. Samen met Frank de Vocht, bestuurder van Clicq Primair, was ook zij mee met de septemberreis. Natuurlijk werd het ook op De Vendelier een feestelijk gebeuren.
In het plaatselijke dagblad ED Helmond een uitgebreid verslag, foto’s en filmbeelden:

https://www.ed.nl/helmond/afrika-komt-tot-leven-op-schoolplein-in-brandevoort~aeabb3b2/

Komende weken zal de groep nog zo’n 18 optredens verzorgen bij verschillende scholen in het land. Op 21 april vindt de afsluiting plaats in het Afrikamuseum in Berg en Dal, waar zo’n 75 ex-Keniagangers het 15-jarig jubileum van T4T vieren met een daverende reünie.

Wie nu al (of opnieuw) aangestoken is door het Kenia-virus, kan op 26 mei het beste om 10 uur aansluiten bij de voorlichtingsbijeenkomst voor de komende septemberreis op de Fiep Westendorpschool in Amsterdam-West (graag even aanmelden via de website)

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.