T4T reünie tropisch succes

Ze hebben er zin in zaterdag in het Afrikamuseum, onze oud-Keniagangers. Sommigen logeren ter verhoging van de feestvreugde in de schitterende omgeving, anderen sturen vast vrolijke foto’s van onderweg. Alles zit dan ook mee deze dag. Het tropische weer, de toepasselijke plek, de fraaie presentatie van Sara Kinsbergen, de body percussie, de overzichtsfilm en natuurlijk Tarumbeta Africa. Na een korte inleiding van voorzitter Jan van Aert, waarin hij de ontwikkeling en de betekenis voor Kwale en voor de Nederlandse onderwijsmensen van T4T schetst, start Sara Kinsbergen,  onderzoeker naar particuliere initiatieven in ontwikkelingswerk aan de Radbouduniversiteit Nijmegen haar verhaal met een luchtige aversie tegen Nederlandse verjaardagsfeestjes (Sara is Vlaams). Ik had me speciaal op haar met humor doorspekte wetenschappelijke bijdrage bijdrage verheugd en word op mijn wenken bediend. Dat zij toch naar dit feestje is gekomen heeft alles te maken met de waarde van een organisatie als T4T in Kwale. In haar presentatie benadrukt Sara de betekenis to meet, to connect en to meet en dus van samenwerking met de plaatselijke overheid en hoe moeilijk dat vaak gaat. Door vol te houden en te laten zien dat T4T geen ontwikkelingshulp komt geven, maar door samenwerking structureel (dat mag je wel zeggen na 15 jaar) wil bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in deze regio. Sara noemt het inspelen op het appraisal-systeem o.a. als voorbeeld. Hoewel zij heeft onderzocht, dat de gemiddelde levensduur van particuliere initiatieven 16 jaar is, wenst zij T4T toe om na dit jaar vooral door te gaan en beslist niet achterover te leunen.

Dat doen de deelnemers dan ook niet op deze zonnige dag. De bodypercussie, verzorgd door het Afrikamuseum vraagt en geeft voldoende energie.
Na de lunch en het delen van de niet te versmaden mooie herinneringen, is het tijd voor een compilatie van echte filmbeelden uit de voorbije jaren en een optreden van Tarumbeta Africa. En natuurlijk mogen alle andere bezoekers ook meedoen met deze vorm van meet, connect en learn.

 

 

Het is een mooie happening geweest.

In onderstaand filmpje de highlights uit de presentatie en wat actie door de reünisten.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.