Trappelend aan de gate en opnieuw grandioze acties

Ze zijn al vroeg op Schiphol woensdag, ook al vliegen ze pas om 20.30 en staan er geen rijen op deze tijd. Je weet maar nooit. Eindelijk gaat het avontuur beginnen. De 23 kilo aan ideeën (de kleding zal het niet zijn) zijn afgegeven en de controles moeiteloos gepasseerd. Trappelend van de zin nu eerst maar eens een versnapering en kijken waar iedereen is. Schiphol mag dan wel groot zijn, met 49 min of meer bekenden lukt het altijd wel er een paar tegen te komen. Nog even gaat het over de afgelopen dagen. De oudergesprekken, de laatste schoolzaken en de acties, want waren er veel de laatste weken. We konden er enthousiast verslag van doen in verschillende blogs en ook in deze zijn er weer twee fantastische acties te vermelden. Na een nachtvlucht met hopelijk genoeg slaap zullen ze ontwaken in een andere wereld. Een opwindend idee. Reken maar, dat we dagelijks nieuwe blogs zullen plaatsen (als het internet het toestaat) deze dagen.

Sponsorloop Sterrenschool Eigenwijs in Middelaar (Limburg)
Samen met de kinderen op Sterrenschool EigenWijs, heeft leerkracht Dirkje Kersten een sponsorloop georganiseerd. De kinderen hadden van te voren sponsoren in familie en kennissen gezocht. Tijdens de sponsorloop konden ze per rondje geld verdienen. Ze hadden een uur de tijd en een stempelkaart van 24 rondjes. De kinderen bleven maar doorzetten om zo veel mogelijk rondjes te rennen. Veel kinderen gingen zelfs door met rennen toen hun stempelkaart al vol was. De leerkrachten waren ongelofelijk trots op de kinderen, hoe zij zich inzette voor Teachers4Teachers. Tijdens de Carnavalsviering, heeft Dirkje het bedrag bekend gemaakt bij ‘EigenWijs Got Talent’. Het  was extra leuk om het bedrag bekend te maken, omdat ouders bij deze show aanwezig waren.  De kinderen hebben €1822,60 euro ingezameld! Zij en ook wij zijn enorm trots op de kinderen, de gulle sponsoren en het bijzondere bedrag wat ze als klein schooltje hebben ingezameld.

Kinderkunst op De Dolfijn in Haarlem
Ook al in het kader van Teachers4teachers wierpen de kinderen groep 6 van bassisschool De Dolfijn zich onder leiding van Elle Wessel op het creëren van kunst. En hoe. De meest ingenieuze ideeën werden er tot ware kunststukken omgetoverd. Niet verwonderlijk, dat ze grif aftrek vonden bij hun ouders en familieleden. Maar liefst €539,20 bracht het werk van deze klas op. Een geweldige prestatie.

 

Het kan niet op op De Achtsprong

Megan Ekkebus en Caitlin Dijkhuizen van basisschool De Achtsprong in De Lier hebben van alles uit de kast gehaald. Ze hadden o.a. een kerstkraampje gemaakt tijdens het kerstdiner, waarvoor de kleuters, groep 3 en groep 7 verschillende spullen hadden gemaakt die tijdens het kerstdiner gekocht konden worden. Na de kerstvakantie zijn ze ook nog eens gestart met een flessenactie. De hele school heeft twee weken lang flessen ingezameld speciaal voor T4T. De laatste actie was vorige week. We hebben tijdens de studiedag een bingo georganiseerd voor alle collega’s. De prijzen waren gesponsord door lokale bedrijven en bekende van ons. Zowel Caitlin als Megan maken €500 over aan T4T.
De communiegroep uit De Lier is trouwens ook nog bezig met een actie. Deze actie loopt tot juni en dan komt er dus nog een sponsorbedrag bij.
Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.