Veel activiteit gemeten in Kenia en Nederland

Hoewel het voor de meeste T4T-fans misschien een rustige periode lijkt, meten we achter de schermen behoorlijk veel activiteit. Hoogste tijd om daarvan het één en ander voor de schermen te brengen.
Zo is in Kenia onze directeur Francis Nzai druk doende met het voorbereiden van onze komst in februari. Omdat we met maar liefst 41 Nederlandse deelnemers en 8 begeleiders naar Kwale zullen afreizen kunnen er 21 workshops in verschillende zones worden georganiseerd. Dat zal in het weekend gebeuren, want de Keniaanse overheid staat nascholing al jaren alleen in de weekeinden en vakanties toe. Dat betekent dat onze Keniaanse collega’s daarvoor hun vrije weekend inzetten, wat ze na een motiverende uitnodiging overigens massaal doen. Deze uitnodiging gaat via de Curriculum Support Officers (CSO’s), de Keniaanse inspecteurs. Dus gaat Francis met ze in overleg, o.a. over de thema’s en de doelgroepen. Hoe duidelijker de uitnodiging, des te minder verrassingen. Zo zal het overkoepelende hoofddoel zijn: Expanding possibilities of active learning according to creativity in teaching. Vervolgens bezoekt hij de verschillende officials in de zones en de teamleiders van onze projecten. Omdat er maar liefst 10 deelnemers vanuit het voortgezet onderwijs meegaan, gaat Francis met drie teamleiders aan de slag (foto boven). Intussen zet hij James, onze logistieke man in Kenia, aan het werk om de busjes en auto’s te regelen voor het vervoer naar de workshops straks.
In Nederland buigt het bestuur zich over de tickets en de visa (Ria Peters) de planning van de week, de inhoud van de voorbereidingsdagen (volgende week) en de samenstelling van de informatiegids (Marlies Wentink), terwijl intussen de laatste hand wordt gelegd aan het jaarverslag 2022 en de tussenverantwoording aan Wilde Ganzen (Ruud Musman) en de financiële terugblik 2022 en begroting 2023 (Gert Jan Veeter). ‘Wat doen jullie eigenlijk ontzettend veel,’ zei Daniëlla Schotman, die als kandidaatsbestuurslid de laatste vergadering bijwoonde. ‘Daar heb je als deelnemer geen idee van.’ Marlies, ook nog vers als bestuurslid onderschreef het van harte. Omdat beiden nog niet bij onze documenten in Dropbox konden, regelde Michiel Leijser ook nog even snel een plek in One Dive.

Nog meer acties

Was de actiebereidheid onder de nieuwe groep in december al groot, ook daarna mochten we verschillende donaties ontvangen.
Mariëlle van der Lee van haalde met haar Kerstactie € 500 op.
In de periode voor kerst hebben de kinderen van OBS JongLeren uit Drunen een knutselwerk gemaakt voor het goede doel, namelijk Teachers4teachers. Directeur Kees Willemse heeft van te voren verteld over zijn reis naar Kenia in oktober en foto’s laten zien, zodat de kinderen wisten waar het voor was. Gedurende een week had iedere groep de kerstverkoop op een andere dag. Alle kerstknutsels waren prachtig om te zien en de verkoop ging dan ook heel erg goed. Het was een geslaagde actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

In Heerhugowaard crowdfundde Lianne Commandeur, leerkracht van groep 8 op de Vlindertuin, met een eigen actie € 1000 bij elkaar. Lianne is één van de vijf deelnemers vanuit Blosse, dat als bestuur voor het eerst op grotere schaal deelneemt aan onze projecten. Het enthousiasme van  Nicola van de Stoop, haar directeur die eerder al is mee geweest, zal zeker een rol hebben gespeeld.

 

 

Ontzettend bedankt allebei,

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.