Afscheid Lysanne Kapiteijn nu officieel en jaarverslag beschikbaar

Het was al een paar maanden de praktische werkelijkheid, maar tijdens een door Lysanne Kapiteijn zelf voortreffelijk bereid diner, namen we officieel afscheid van haar als bestuurslid. Voorzitter Jan van Aert memoreerde in zijn toespraak de kwaliteiten van Lysanne, die zo onmiskenbaar bij Teachers4teachers passen: haar rustige, evenwichtige en warme benadering, haar vermogen om goed te luisteren en door te vragen, haar oplossingsgerichtheid en de zuiverheid in de beantwoording van alle vragen, die Lysanne als secretaris bereikten. Daarnaast natuurlijk haar werk voor de website, waarbij ze soms tot diep achter het dashboard van WordPress moest duiken, met succes als resultaat. En vooral als aanjager van ons project voorgezet onderwijs, waarvoor Lysanne in 2013 als ‘assistent’ van Chris van Meurs bij T4T binnenkwam. Dat ze op haar eigen school nog niet eens een vaste aanstelling had, was geen belemmering. Haar talent snelde haar toen reeds vooruit. Met veel energie heeft ze het V.O. op de kaart gezet en ook gehouden in tijden met weinig deelname vanuit die doelgroep.

Dat we Lysanne nu al missen, moge duidelijk zijn. Onder veel dankzegging hebben we haar verrast met het prachtige boek ‘Hommage to humanity’ van Jimmy Nelson. Een schot in de roos. Gelukkig merkte Lysanne tijdens dit afscheid op: ‘Ik kan me niet voorstellen, dat ik nooit meer mee zou gaan naar Kenia.’

Genoteerd, niets meer aan doen.

 

 

 

 

 

 

Jaarverslag

Inmiddels is het jaarverslag 2022 gereed en hier te downloaden: Jaarverslag 2022

Het verslag gaat in op de post-coronaperiode waarin T4T weer langzaam haar projecten kon opschalen. Tijdens twee jaar Corona gingen er geen Nederlandse leerkrachten naar Kenia en moesten onze Keniaanse collega’s het zelf doen. Dat lukte boven verwachting goed, maar wel op veel kleinere schaal dan we gewend waren. Ook in februari 2022 was dat nog het geval, maar in oktober zetten de directeuren en specialisten de eerste Nederlandse onderwijsstappen weer op Keniaanse bodem. Dat had een enorme impact op onze collega’s daar en trouwens ook op de Nederlanders. Op allerlei niveaus werd onze vraaggestuurde benadering zeer gewaardeerd. In de laatste maanden van het jaar werden we aangenaam verrast door de grote belangstelling onder leraren en specialisten voor onze voorjaarsreis met een record aantal deelnemers tot gevolg. Dat en meer in het verslag.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.