Veel blijdschap maar ook verdriet

Terwijl de storm hard door de straten raast
En de takken van de bomen blaast
Er zoveel is wat een mens verbaast
Pak ik ‘de pen’ ter hand.

Laat ik deze blog eens een tikje poëtisch beginnen, dacht ik met een wisselend gemoed. Wisselend, omdat er weer zoveel mooie acties en ontwikkelingen zijn, maar er ook het verlies is van een dierbare deelnemer aan onze reizen. Eerst dan toch het goede nieuws.

De Hofstee uit Julianadorp pakt uit met Goededoelenfeest

Dat directeur Linda Verbeek en leerkracht Elles Kiefte aanstekelijke verhalen over hun reizen naar Kenia kunnen vertellen, blijkt wel uit het plan voor een Goededoelenfeest, waarbij de lessen over Afrika, Keniaanse liedjes, een speciaal georganiseerd restaurant en natuurlijk een inzamelingsactie de feestelijke ingrediënten waren. ‘Jambo, Jambo bwana’, zong groep 5 enthousiast op het podium, terwijl ouders, opa’s, oma’s buren en kennissen in groten getale waren opgekomen. Zelfs Sarkonbestuurder Mirjam Holwerda, enthousiast aangeschoven aan het laatste tafeltje, was onder de indruk van de door groep 3 ontworpen menukaarten, de professionele bediening en het harde werken van de oudste leerlingen en ouders in de keuken. Zij herkende de bestuursvisie van Sarkon, Leren met LEV, volledig en zag overal leren met hart voor elkaar. De actieperiode startte trouwens met een optreden van Tarumbeta Africa, maar daar schreef ik op 5 april al over. En de opbrengst? Daniella mocht maar liefst €3200 in ontvangst nemen. Geweldig.

Mooie groep deelnemers voor oktoberreis

De aanmeldingen voor onze najaarsreis met directeuren, teamleiders en specialisten zijn bijna allemaal binnen. Het belooft weer een boeiende, gevarieerde groep te worden met (adjunct)directeuren, docenten, ambulant begeleiders, teamleiders en orthopedagogen. Inclusief bestuursleden zijn het er op dit moment al 32 vanuit 12 besturen uit het hele land.

Nagekomen bijdrage

Caitlin Dijkhuizen en Megan Ekkebus, die met hun school De Achtsprong in De Lier al eerder een uitgebreide actie hielden, laten ons weten: ‘Zoals eerder genoemd hebben de kinderen van De Achtsprong, die dit jaar hun communie hebben gedaan geld gespaard voor Teachers4Teachers. Dit hebben ze gedaan d.m.v. klusjes. In totaal hebben zij het fantastische bedrag van €625 opgehaald!’
Wat is iedereen toch goed voor ons.

Henriëtte Janssen -Verschuren overleden

En dan het trieste bericht, dat Henriëtte Janssen aan long covid is overleden. Schokkend. Henriëtte, die zo vol overtuiging op ons inspiratiefilmpje de betekenis van T4T voor haar eigen ontwikkeling schetste. Die al drie keer haar waardevolle bijdrage aan kleuterleerktachten in Kenia heeft kunnen leveren. Die in 2020, het jaar dat we wegens Covid hals over kop onze projecten moesten staken, bleef om onze toen zieke collega Jan Uitdehaag te ondersteunen. Die Henriëtte gaan we heel erg missen met haar mooie beschouwende en warme benadering.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.