Zonal officers zweten op nieuwe rol

Nadat de zone officers van het district Kwale een half jaar geleden met Dick de Groot en Johan Gelauf onderzocht hadden wat goed en slecht presterende scholen onderscheid

Zonal officers zweten op nieuwe rol

Nadat de zone officers van het district Kwale een half jaar geleden met Dick de Groot en Johan Gelauf onderzocht hadden wat goed en slecht presterende scholen onderscheidt, is het deze maandag tijd om te kijken hoe daarmee om te gaan. En omdat de belangrijkste factor voor succes een goede relatie blijkt te zijn, staat de coachende benadering vandaag centraal.

De zonal officer heeft echter vooral een controlerende, inspecterende rol. Het is dan ook niet de bedoeling, dat hij een coach gaat worden. Tijdens deze training wordt al snel duidelijk, dat zij gewend zijn hun mening te geven. De oefening samenvatten wat de ander gezegd heeft is dan ook een helse klus.

Theoretisch weten ze het meestal wel, maar in hun eigen woorden: ‘We need a lot of practice before we use it properly.’ Een schone taak wacht ons en gelukkig hebben de zonal officers een gezond gevoel voor humor, wat alle worsteling relativeert. Zweten zullen ze en niet vanwege de temperatuur, die wij na onze extreem mooie zomer overigens beter aankunnen dan de Kenianen. Ik verheug me nu al op het vervolg op dinsdag en de toepassing in de praktijk woensdag.

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.