Actie, actie, actie, en hoe!

Het mag dan buiten grijs en mistig zijn, voor Teachers4teachers schijnt de zon volop in december. Allereerst is daar natuurlijk de wijnactie. Met een opbrengst van € 2100  zijn we meer dan blij. Dat de bestuursleden met veel plezier de flessen thuisbezorgden, is dan ook logisch. Daarbij bleek eens te meer hoe T4T leeft bij besturen en begunstigers, maar zeker bij oud-deelnemers: ‘Ik zal deze reis nooit vergeten, wat een geweldige ervaring en wat een mooi werk doen jullie.’ Zeg maar gerust wij, lijkt me. ‘Het is voor mij alweer een paar jaar geleden, maar het wordt tijd, dat ik weer eens mee ga.’ Graag natuurlijk.

Nieuwe besturen sluiten aan

Het ziet er trouwens naar uit, dat we in februari met zo’n 40 deelnemers naar Kenia vertrekken. Dat komt onder meer door een drietal nieuwe besturen, die al dan niet aangestoken door eerdere Keniagangers, die bij hun zijn komen werken, besloten hebben om leerkrachten mee te laten gaan met T4T. Een mooie ontwikkeling.

Wat een enthousiaste familie kan doen

Koud drie weken geleden hadden we onze informatiebijeenkomst. Daarbij komen ook altijd wat sponsormogelijkheden aan bod, waaronder crowd funding, (kerst)acties, sponsorlopen etc. Vivian Stam, die vanuit ‘Blosse onderwijs en opvang’  in februari meegaat, pakte de koe gelijk bij de hoorns. Enthousiast vertelde ze haar moeder, dat ze bij de gelukkigen hoorde. Haar ouders hebben zelf veel gereisd en vinden iets betekenen voor anderen heel belangrijk. Zij kwam gelijk in actie, waardoor haar tantes in de opwinding gingen delen. Vivian heeft sowieso een heel betrokken familie, vrienden- en kennissenkring, die graag willen meehelpen. Ze heeft zelf, toen ze 25 was, vier maanden door Afrika gereisd. Hierna (ook toen al samen met haar moeder) jaren een school in Malawi gesteund. En nu dus dit! Ze ziet er erg naar uit om in Kenia op scholen te gaan werken. En wat een prachtig bedrag heeft ze opgehaald, € 1206! Enorm bedankt.

 

 

 

 

Sinterklaas beloond

Hoe vaak komt het voor dat Sinterklaas zelf een cadeau krijgt? Deze Sint wel. Hij ontving van basisschool De Windwijzer €50 als dank voor zijn komst. Veel heeft hij er trouwens niet aan, want de voorwaarde was dat hij het aan T4T zou schenken. Dat heeft hij natuurlijk met liefde gedaan, want in Kenia komt zelf hij nooit, terwijl ook daar hele lieve kinderen zijn..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sponsorkliks begint te lopen

Na de laatste evaluatie- en informatiebijeenkomsten, waarin we uitlegden hoe Sponsorkliks kan werken en wat het voor T4T kan betekenen, is het direct gaan lopen. Na drie weken staat de stand al op €133 en dan moet de kerst nog komen. Volhouden dus.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.