Flinke steun in de rug van Teachers4teachers

Ook in moeilijker tijden zijn er soms meevallers. Zo mogen we ons verheugen in een nieuwe driejarige samenwerkingsovereenkomst met onze partner Wilde Ganzen. In een tweetal energieke zoomgesprekken, waarin onze Keniaanse directeur Francis Nzai op zeer betrokken en professionele wijze de doelen en werkwijze van ‘To meet, to connect , to learn’ uit de doeken deed, wisten we onze partner eens te meer te overtuigen van de keuze om T4T voor de komende 3 jaar te ondersteunen. Met gepaste trots mochten we de complimenten voor ons werk tot nu toe en de plannen voor de nabije toekomst in ontvangst nemen. In grote lijnen komen deze neer op twee lijnen:

1. Om de projecten nog meer in Keniaanse handen te laten komen, zal de organisatie daar versterkt moeten worden, zodat er een organisatorische en uiteindelijk ook financiële ‘Shift of power’ plaats vindt. Tijden Corona hebben we kunnen ervaren hoe belangrijk het is, dat Francis voor elk project een teamleider heeft aangesteld, zodat zij de organisatie van de workshops op zich konden nemen en dat we net gestart waren van de training van Keniaanse workshopleiders.
2. Onze Keniaanse onderwijsprofessionals vragen regelmatig om uitwisseling met hun Nederlandse collega’s, vooral omdat zij in hun workshops de kennisdeling via allerlei bruikbare werkvormen kunnen organiseren en daarnaast omdat zij desgewenst ook nog ideeën kunnen toevoegen. Bovendien kunnen veel meer gebieden bediend worden en tenslotte kunnen zij meehelpen bij de professionalisering van meer Keniaanse workshopleiders. Daardoor vindt een verder inhoudelijke ‘Shift of power’ plaats.

Wilde Ganzen heeft zich deze periode verbonden een een subsidie van 50% van het bedrag, dat wij in Nederland bij elkaar brengen.

‘Reik me de hand’

Tot onze grote vreugde heeft de stichting ‘Reik me de hand’ uit het Belgische Meersel-Dreef ons opnieuw verrast met een bedrag van € 2400. De stichting is onderdeel van het plaatselijke Kapucijnerklooster en zet zich jaarlijks in voor ontwikkelingsprojecten. Geweldig, dat zij T4T zo’n warm hart toedraagt.

Al met al een flinke steun in de rug, waarmee we vol energie onze projecten kunnen voortzetten, te beginnen met de informatieochtend voor directieleden p.o., teamleiders v.o., specialisten ‘special needs’ en specialisten jonge kind op 21 mei a.s.

Ruud Musman 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.