Grandioze acties op De Bussel (Vlijmen) en Don Bosco (Wieringerwerf) goed voor € 5160

Trots als pauwen staan ze daar, de leden van de leerlingenraad van de Bussel. Met een sponsorbedrag van € 4910 had hun school toch maar mooi alle verwachtingen overtroffen. Samen met Myrjan Jansen, die als leerkracht in februari haar geweldige onderwijskundige talenten aan het T4T-programma in Kenia had gegeven, hadden ze een obstakelrun voor de hele school georganiseerd. Van groep 1 t/m 8 renden de kinderen, fors gesponsord door ouders, familie en bekenden, zich de longen uit het lijf voor T4T. Naast alle leerkrachten, stond ook ambassadeur en oud-T4T-voorzitter Mia Mollee versteld van het resultaat. En dat nota bene door een school in haar eigen straat.
Het werk van Myrjan bestond in februari uit het geven van workshops aan Keniaanse collega’s van grade 1-3 (Groep 3-5). In deze workshops werden tal van ideeën uitgewisseld over actief leren en hoe verschillende werkvormen in ‘andere’ situaties toegepast kunnen worden. Samen met haar maatje Erwin, maakte Myrjan er een geweldige happening van. Dat het al haar tweede keer was, maakt eens te meer duidelijk wat ons programma voor Nederlandse en Keniaanse leerkrachten betekent.

Don Bosco
Ook in Wieringerwerf bleken de leerlingen en hun achterban T4T meer dan goed gezind. Met hun sponsorloop in brachten ze maar liefst €2250 bij elkaar. Tijdens het spetterende bezoek van de dansgroep Tarumbeta uit Nairobi werd de cheque op 10 april feestelijk overhandigd. Directeur Linda Verbeek straalde terecht van oor tot oor. Dat deden wij trouwens ook al toen zij in september samen met bestuurslid Ria Peeters zo voortreffelijk vorm gaf aan de workshops Early Child Development (jonge kind). Ook voor Linda was het niet de eerste keer, dat ze mee naar Kenia ging en wat ons betreft ook zeker niet de laatste.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.