Nieuwe vrienden serveren lunch vanuit kruiwagen

“Vandaag wordt weer anders”, werd ons al gezegd. Dat was voor sommigen moeilijk voor te stellen. Maar inderdaad: hoe anders is het binnenkomen zo’n tweede dag. Als goede vrienden worden we begroet. Blije gezichten, een hand en zelfs een dikke knuffel. To MEET en to CONNECT met hoofdletters. Wat willen ze graag, wat leren ze snel en wat zijn ze actief betrokken bij alle werkvormen en energizers. De deelnemers stralen plezier uit en maken fanatiek en al zwetend onze ‘assignments’. Hoe mooi ook dat je zo’n tweede dag direct de diepte in kunt gaan. Al onze Keniaanse collega’s presenteren aan het einde van de dag een lesopzet die, tot onze grote vreugd, doorspekt is met energizers en werkvormen die ‘hun learners’ uitnodigen tot actieve deelname aan de les.

Lunch break!

Wennen voor ons Nederlanders dat de lunch geserveerd kan worden uit een kruiwagen. Opvallend ook dat velen van ons spontaan vegetarisch gaan eten…

“No, thank you. Sorry! I don’t eat meat…”. En dat bovendien na heel lang wachten op een lepel blijkt, dat het de bedoeling is dat je met je handen eet.

Fotomodellen en een appgroep

En dan dat groepsgevoel. Na het officiële afscheid volgt het fotomoment. Als ware koninginnen gaan we met alle deelnemers op de foto. De camera’s blijven flitsen. Wat een afscheid! En als kers op de taart worden we als groepslid aan de appgroep van de deelnemers toegevoegd. To LEARN van elkaar krijgt een vervolg…

Morgen weer een nieuw avontuur. Benieuwd wat we van de workshops terug zien in de lessen die we mogen bezoeken. We zien uit naar de feedbackgesprekken met onze nieuwe vrienden.

Namens het VO-team,

Kristl en Marlies

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.