Ondanks alle ontwikkelingen ‘zoomt’ het

Op momenten, dat een dag vooruit plannen al bijna ondoenlijk is, waagden  we zaterdag met 12 belangstellende leerkrachten en specialisten toch een poging om naar februari 2022 te kijken.  Hoewel meet en connect er voor ons wel anders uitziet dan op een scherm, maakten we er noodgedwongen een ‘zoom’-bijeenkomst van. Voordeel is, dat vijf anderen de bijeenkomst op een later tijdstip kunnen terugkijken. Om de vaart er een beetje in te houden, hadden we introductiefilm tot 6.30 min. ingekort en bestond de presentatie uit maar 25 dia’s.
Uiteraard realiseren we ons maar al te goed, dat onze planning vele onzekerheden kent. Daar speelden we dan ook uitgebreid op in. Dat sommige besturen liever nog een ronde wachten met het enthousiasmeren van hun leerkrachten  kan ook volledig op ons begrip rekenen. Naast het structurele lerarentekort valt gewoonweg niet te voorzien, hoe de coronasituatie in binnen- en buitenland in februari zal zijn. Ons ‘go-no-go-protocol’ ligt dan ook boven op de stapel.

Gelukkig kregen de aanwezigen toch een aardig beeld van wie we zijn, waar we voor staan en wat we in Kenia gaan doen. Ook van hun eigen uitdagingen kregen sommigen al een idee. Het was fijn, dat Annemarie Timmermans en Marlies Wentink als ervaren Keniagangers hun enthousiasme en ervaringen konden delen.

Het korte introductiefilmpje

Bestuursleden Lysanne, Jan en Ruud

De voorlopige aanmeldingen verwachten we voor 19 december en ons definitieve besluit zal rond 10 januari vallen. De voorbereidingsdagen zijn gepland op 5 en 12 februari 2022 van 10.00 – 16.00 uur in Amsterdam.

Ruud Musman

 

 

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.