Stoepkrijtchallenge van 600m door Windwijzer en Liniecollege goed voor €1700

Dat de Dag van de Leraar ook anders dan met cadeautjes voor leraren kan worden ingevuld bewezen Rkbs De Windwijzer en het Liniecollege(VSO) uit Den Helder. In eendrachtige samenwerking bedachten zij een stoepkrijtchallenge, een lint van kunstwerken tussen beide scholen als sponsoractie. Dit leverde een opbrengst van maar liefst
€3400 op. Van deze actie komt de helft ten goede aan Teachers4teachers. Verschillende leerkrachten van beide scholen hebben de waarde van de Keniareizen voor de leerkrachten in de  provincie Kwale en  voor hunzelf al aan den lijve ervaren.

Op de foto neemt Ria Peters de cheque met trots in ontvangst, geflankeerd door Nely, Esther (deelnemers), Daniëlle (directeur en toekomstig deelnemer) en Britta (deelnemer).

 

 

 

 

 

Het weer was de scholieren deze keer gelukkig gunstig gezind, waardoor er een lint van 600 meter kunst werd gecreëerd. Verschillende onderwerpen als alle vlaggen van landen tussen Nederland en Kenia en prachtig ingekleurde mensfiguren naar eigen silhouet werden door de leerlingen gekozen. Directeur Bart Oud van De Windwijzer, die zijn steentje in Kenia al enkele keren heeft bijgedragen, sprak zijn enthousiasme over de samenwerking tussen de scholen uit.

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.