Tijl Uilenspiegel en Aquamarijn in actie voor T4T

Dat de liefde voor T4T ook na tien jaar nog diep zit, bewijst Helen Senior van basisschool Tijl Uilenspiegel uit Deurne bij de overhandiging van een cheque van € 1160 aan oud-voorzitter Mia Mollee. Helen: ‘Die schitterende ervaring van tien jaar geleden in Kenia zal ik nooit meer vergeten.’ En dat sponsorlopen onze Keniaanse onderwijsprojecten goed gezind zijn wordt bij deze actie eens te meer duidelijk.

Maar ook verse liefdes bloeien nog volop. We zagen het aan eerdere acties dit schooljaar en nu heeft het niet aflatende enthousiasme van Petra van den Udenhout van montessorischool De Aquamarijn (Ato-scholengroep) in de vorm van een fancy fair maar liefst €850 opgebracht. Geweldige opbrengsten allemaal.

Helaas kunnen we ook niet meer zonder sinds het huidige (demissionaire) kabinet handel en ontwikkelingssamenwerking heeft versmolten. En onderwijs daar levert ons hier tenslotte niets op, toch? Dan kennen ze de effecten van T4T-reizen op het Nederlandse onderwijs duidelijk (nog) niet. Misschien dat voortschrijdende inzichten het belang van goed onderwijs (waar wij aantoonbaar een bijdrage aan leveren in Kenia) weer terrein zullen winnen in de nabije toekomst, maar voorlopig moeten we het helemaal zelf doen. En gelukkig is er dan de liefde en bevlogenheid van veel (oud) deelnemers, waardoor we het toch weer samen kunnen doen.

Wilde Ganzen

In onze voortdurende zoektocht naar mogelijkheden hebben we inmiddels een overeenkomst kunnen sluiten met de stichting De Wilde Ganzen. Deze organisatie sponsort kleinschalige ontwikkelingsprojecten en heeft besloten om alle T4T-opbrengsten met 50% aan te vullen.

Ik voorzie steeds meer zon in Kenia (en ook in Nederland).

Ruud Musman

Post a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.